Röhögni fenséges dolog - nevess sokat és megistenülsz!

Mostanában rákaptam az egyik oldalon a heti útravaló bejegyzésekre, ebből egyet most veletek is megosztok.
Mert az anyagi függetlenség hajszolása mellett tudnunk kell valóban nevetnünk. és élvezni az oda vezető utat. Teljesen mindegy hogy azt otthoni online munkával vagy másként érjük el.

"Ha van valami halhatatlan az emberben, az a röhögés. Onnan jön belőlünk, ahol nincs halál."

Biztos figyelted már magad: ha nevetsz, fölülről nevetsz. Kívül és fölül vagy a drámán. Bármi nyomaszt, letör, vagy boldogtalanná tesz, bármitől rosszul érzed magad, ha sikerült fölemelni a gubancos hétköznapokból a lelkedet, hirtelen kisüt a nap, és felderülsz.

Minden nevetés: felszabadulás. Ilyenkor nem baj a baj. Azon is nevetsz. Zorbász, a görög, aki nevetni tanította barátját, akkor röhögött a legjobban, amikor életük terve összeomlott. "Uram! - kiáltotta a fiúnak röhögve a romok között. - Látott már ilyen gyönyörű összeomlást?!" És ezután következett a híres Zorba-tánc. A szirtaki. Lassan indul, aztán gyorsul, egyre gyorsul, s a végén önfeledt, közös pörgésben végződik.

A nevetés szentebb, mint bármilyen komor szentség. Az emberben lévő legspirituálisabb élmény. Egy magasabb világ élménye. Felhők feletti napfény élménye. Gyerekek a Napot mindig röhögve ábrázolják. A görög színházakban, ha a tragédiák befejeződtek, utána komédiát játszottak.

A szabad emberek anyanyelve a nevetés. Figyeld meg, ha valamin nevetni tudsz: szabaddá válsz. És erősebbé. És ez kölcsönös: ha érzed az erődet, derűsebb is leszel. A legszebb feladat az embereket megnevettetni. Ennél csak egy szebb van: ha magadon tudsz szívből és őszintén nevetni.

forrás life.hu