Miről szól a network marketing?

avagy hogyan legyél anyagilag független az online mlm-mel?

Te is szkeptikus vagy? De végig gondoltad már, hogy miért gondolkozol így?

Nézzük csak: 
1.) Hallomásból:
Nem voltál még semelyik hálózatban tag, de ismerősöd ismerőse mesélte, hogy nem működik.
Ennek lehet több oka is, egyrészt az információ torzul, míg elér hozzád, illetve tényleg csalódott az ismerős, mert nem azt kapta, amit várt vagy egyszerűen csak túl korán feladta. Vagy ő sem értette meg a lényeget, esetleg el sem mondták neki. De az is lehet, hogy túl költekezte magát, és ezért van rossz véleménye.

2.) Tapasztalásból:
Hiába próbálod az embereknek megmutatni, hogy ez a tuti üzlet senki sem akar csatlakozni. Neked ismerős ez a helyzet?
De miért is van ez így?

Szerintem ezek egy jó mlm rendszer, és csapatépítő  tulajdonságai:


I.) Alapvetően nem beszervezni kell az embereket a hálózatba, hanem csak egyszerűen ajánlani nekik a terméket vagy szolgáltatást.
Ezt az ajánlást is csak akkor érdemes megtenni, ha az ismerősünknek illetve barátunknak a problémájára megoldást tudunk nyújtani vele, és Ő ezt igényli is. Gondolj csak bele. Neked hirtelen pénzre van szükséged, és ajánlanak egy üzletet, ahol fél-másfél év alatt tudsz jelentős jövedelemre szert tenni. Persze hogy csalódsz benne, ha nem azt kapod, amire szükséged van.

II.) Ebből fakadóan másik nagy probléma, hogy ha csatlakozol a hálózathoz, és nem dolgozol elég keményen, vagy meg sem mutatják, hogy mit is kellene tenned, hogy épüljön a saját csapatod, ekkor is csalódni fogsz hiszen nem jutsz egyről a kettőre.

III.) Az is nagy fékező erő, ha te magad nem hiszel abban, amit csinálsz, vagy ha csak félsz a kudarcoktól. Ha te sem hiszed el, hogy meg tudod csinálni, hogyan higgyék el mások neked? Tegyük fel hogy meg akarsz tanulni biciklizni. Ha megvan az akarat, el kell hinned, hogy meg tudsz tanulni, és ha megvan az elszántságod, akkor menni is fog. Persze a biciklizés tanulása közben nem azzal jönnek, hogy milyen béna vagy mert elestél, hanem hogy semmi baj, gyakorolj, és jobban fog menni, legközelebb sikerül. 
Sajnos az mlm-nél nem így van. De nézd meg hogy ki mit mond róla és főleg, hogy  miért! Ha valaki le akar beszélni róla azt miért teszi? Neki vannak tapasztalatai? És ha igen, miért negatívak, ha nincsenek akkor miért mondja azt? Fél hogy neked jobb lesz mint neki? Vagy csak attól fél, hogy ha neked jobban fog menni, akkor nem is fogsz vele szóba állni? Vagy csak irigyli tőled az anyagi függetlenséget?

IV.) A LEGFONTOSABB:
Ha te is építed a saját üzleted, és anyagi függetlenséget szeretnél magadnak és a családodnak, akkor ne felejtsd el, hogy NEM KELL MINDENKINEK ugyanabban az üzletben lennie. Kell, hogy legyen pék aki kenyeret süt, és kell buszsofőr aki elvisz a következő megállóba, és nagyon sokféle foglalkozás kell, hogy működjön a világ. Viszont nagyon fontos, hogy kommunikálj az emberekkel, és értsd meg a problémájukat, mert a te életed s így lesz gazdagabb. És ha beszélsz arról, hogy neked mi segített, lehet hogy az ő gondjukon is fog tudni, de azt NEKIK KELL ELDÖNTENI ÉS NEM NEKED. 

Mielőtt azonban bárki is rámondaná az mlm-re, hogy ez egy piramis, gondoljuk csak végig egy klasszikus vállalat felépítését is. És nézzük meg, hogy a két struktúra közül melyik is a piramis? Persze hogy a vállalti struktúra.

De ha mégis más véleményen vagy szívesen meghallgatlak. Neked mik a tapasztalataid? 
Egyébként Te akarod az anyagi függetlenséget? És ha mindezt otthoni munkával is megteheted?


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése