Mi a gazdagság?

Számodra mi jelenti a gazdagságot, az anyagi függetlenséget?


Legtöbben erre azzal válaszolnának, hogy sok pénzt, anyagi függetlenséget, abban azt hiszem, megegyezhetünk, hogy a gazdagság az, amikor valamiből bőség van. És itt nem csak a pénzre gondolok.

Figyeld meg az embereket körülötted. Sokan szeretnének gazdagok, anyagilag függetlenek lenni, sokan akarnak passzív jövedelmet, mindezt úgy, hogy közben nem akarnak változni, pedig sokszor azért nem gazdagok, mert olyan a pénzhez vagyonhoz való hozzáállásuk, mert nincs olyan szemléletmódjuk, ami a gazdagsághoz kell.

Például aki önerőből lett anyagilag független az az is marad, hisz folyamatosan változott, aki viszont hirtelen sok pénzt nyert az jó eséllyel egy idő után ugyanolyan körülmények között él mint előtte, hacsak közben meg nem változik a viszonya a gazdagsághoz.

Nézzük néhány fontos dolgot, ami szükséges, a gazdagsághoz, az anyagi függetlenséghez vagy ahhoz hoz passzív jövedelmet érjünk el:

1.) A gazdagság egy állapot
A gazdagság egy érzés, nem külső dolgok függvénye. A gazdagság fejben dől el, mert függetlenül attól, hogy mid, vagy mennyid van képes vagy magad jól érezni. Ekkor szinkronban vagy a gazdagsággal, annak rezgéseivel, és ez teljesen természetes állapot számodra. Ezzel nem csak a világot gazdagítod, hanem te magad is az vagy.

2.) Sokszorozd meg magad
Nem lehetsz anyagilag független és gazdag, ha csak egyedül dolgozol, csak is úgy ha megtanulod a képességeidet és ötleteidet kihasználni, és megtanulod a feladatokat delegálni, és más emberek képességeit és idejét is kihasználni. Ezt nem a klasszikus rabszolgatartásra értem, hanem megtanulsz másokkal együttműködni úgy, hogy kölcsönösen szolgáltattok egymásnak valamilyen előnyt, amivel megsokszorozod a lehetőségeidet.

3.) Te vagy a felelős
Mindenért  Te vagy a felelős. Ami veled történik az a tudatod, vagy tudatalattid által meghatározott folyamat. A történések nem külső körülmények, hanem általad gerjesztett, létrehozott helyzetek. A tegnapi döntéseid sorozata miatt tartasz ma ott ahol éppen vagy.

4.) Ismerned kell Önmagad
Tudnod kell, hogy milyen értékekkel rendelkezel. Minden jellemvonásod, tudásod, képességeid a gazdaságodat szolgálja. Tudnod kell, hogy mik azok a tulajdonságok amivel elérheted a lelki gazdagságot, az anyagi függetlenséget, vagy akár egy passzív jövedelmet.

5.) Az elengedés törvénye
A gazdagság és az elengedés alaptörvénye az, hogy abból lesz még több amit elengedsz, áramoltatsz. Ha görcsösen ragaszkodsz valamihez az nem hogy nőni, hanem inkább csökkenni fog. A gazdagság egy állapot. A sok pénz energiaáramlás kérdése. Tanulj meg örömmel adni, és örömmel válj meg a pénztől. Amihez ragaszkodsz, azt elveszted, amitől könnyen megválsz, az könnyen vissza is tér. Ha nem tudod elengedni a pénzt nem tudsz anyagi függetlenséget teremteni magadnak.

6.) Örülj mások gazdagságának
A tudatalatti nem különböztet meg téged másoktól, számára minden egy. Így ha bárkiről gondolsz valamit, azt azonnal rád vonatkoztatja.

7.) A figyelem ereje
Figyelmed fordítsd arra, amit szeretsz, amit akarsz, ami érdekel és ami növeli az energiád, a tudatosságod.  Ne foglalkozz pletykákkal, hírekkel, ezek csak arra jók, hogy a világi hatalmak bábúként irányítsanak. Amiről tudnod kell, meg fogod tudni.

8.) Elfogadás = felelősség = tudatos teremtés
Mindig légy az elfogadás állapotában. Adj hálát azért amid van. Maradj a jelenben és fogadd el azt. A jelen állapotot már létrehoztad, ha változtatni akarsz rajta akkor először el kell fogadnod. Azzal, hogy elfogadod és vállalod a felelőséget és képessé válsz az események kézbevételére.

9.) Építs más embereket!
Segíts másokon, de még jobbat és többet teszel a másikért, ha hozzájuttatod őket ahhoz, hogy saját maguk el tudják érni azt, amit karnak. Segíts nekik, hogy saját erejükből érjék el az anyagi függetlenséget. Így nem érzik magukat lekötelezve neked, de példaképnek tekintenek, és amit sugároztál azt ők is tovább sugározzák.

10.) Válogasd meg, hogy kire és mire hallgatsz!
Azt hogy neked mi a jó azt csak te tudod, ezért ne hallgass átlagemberekre, Ők csak azt tudják amit ők éltek át és tapasztaltak. Ez csak az ő véleményük. De hallgass azokra, akik már végigjárták az utat, elérték céljaikat, és ha ezek az emberek tanácsot adnak, akkor az átadás öröme hajtja őket és nem személyes érdek, vagy az „energia megszerzése”.

11.) Ápold folyamatosan a hála érzését!
A hála az az érzés, amikor mindennel rendelkezünk és mindent megkaptunk ahhoz, hogy a legteljesebb életet éljünk. És ez nem valami vallási dolog. Minél több dolgot veszel észre magad körül, ami miatt hálát tudsz adni, annál többet vonzol magadhoz.
De ha elégedetlenkedsz, azt is elveszíted amid van. Vedd észre, hogy az emberek elégedetlenkednek, de te légy okosabb és vedd észre az apróbb örömöket. Ezzel kiemelkedsz a környezetedből, akik vagy eltűnnek, vagy elkezdenek tudat alatt utánozni.

12.) Tudatosítsd magadba, hogy Ki vagy Te!
Az Univerzum egyedülálló példánya vagy. Nem vagy akárki. Nagyszerű, értékes és hasznos ember vagy. Csak te vagy az, aki biztosítani tudja neked a gazdagságot, anyagi függetlenséget. Senki más nem tudja pontosan ugyanúgy megtenni és megélni ugyanazon dolgokat. Amint ráébredsz erre, másokban is fel fogod tudni fedezni ezeket az értékeket.

És még egy nagyon fontos megjegyzés:
Ne várd azt, hogy elismerjenek! Ne várd azt, hogy felfigyeljenek rád!
Nem mintha nem lenne ilyen, de ezzel arra vársz, hogy mások adják az energiát. Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit gondolnak rólad, hanem figyelj meg másokat, és fedezd fel bennük a rejtett értékeiket, és hozd azokat felszínre. Ha nem magadat akarod felemelni, felemeltetsz. De ez mindenképpen egy természetes folyamat lesz. Gondolkozz gazdagként, és válj anyagilag függetlenné!