Szereted azt, amit csinálsz?


A minap egyik ismerősöm arról panaszkodott, hogy milyen a főnöke. Csak az csinálja, hogy egyre több munkát rak a nyakába, amikor elvégzi akkor meg lecseszi, hogy ő ezt nem így gondolta, pedig meg is mondja, hogy mit tegyen, hova menjen.

Emberünkön látszik, hogy szeretné csinálni azt amit csinál, csak igazságtalanságnak tartja az ilyen kirohanásokat és nagyon elkedvetleníti.

TE SZERETED AZT, AMIT CSINÁLSZ?


Nemrég olvastam egy idevágó írást Vida Ágitól. Ebben azt boncolgatja, hogy mivel pénzt kapunk a munkáért sokszor olyan munkát is elvállalunk, amit nem szeretünk. Oké, ezt nagyon sok szempontból alá lehet támasztani. Kell pénz a rezsire, hitelre, a gyerek iskolájára stb. 

Belegondoltál már, hogy mekkora csapda ez? Hiszen életed jelentős részét munkával töltöd, és ha ez a munka olyan, amit nem szeretsz, de mégis minden nap monoton bemész és csak azt veszed észre, hogy egyre jobban utálod a hétfőt és már alig várod a pénteket, és ez megy hétről hétre, egyre depressziósabb és boldogtalanabb vagy. Kompromisszumot kötsz, és alárendeled magad másoknak, illetve mások céljának.

Pedig ebből is van kiút. És nem az az egyetlen, hogy otthagyod azt a munkát, amit éppen csinálsz.

Egyszerűen keresd meg a munkádban azt, amit szeretni tudsz, keress benne egy számodra is működő célt, ez nem az lesz, ami a főnöködé.
Ha a pénzt találtad, mint célt akkor keres tovább az nem jó cél, a pénz csak eszköz lehet a valódi célod megvalósításában.
Az én célom az, hogy segítsek másokon. Segítsek megálmodni nekik a környezetüket, házukat, otthonukat, és a tapasztalatomat átadva megteremtsük számukra a boldog kiegyensúlyozott életteret. Legyen ez akár építészet, akár az egészség vagy üzleti lehetőség. Mert van, amikor meg kell tervezni azt a házat, amelyben élnek, vagy dolgoznak.
Van olyan mikor abban kell segítni nekik, hogy hogyan tudnak olyan munkát végezni amiben jól érzik magukat és amiben a saját maguk főnökei tudnak lenni (egyébként ezt is meg kell tanulni, nem jön egyik napról a másikra), és van olyan is amikor az egészségén kell segíteni, ebben is mint minden másban fontos az előrelátás és a megelőzés, mert mikor már baj van azt sokkal nehezebb korrigálni és átélni is.

Nálad minden rendben van? 
Ha mégsem, keress meg minket és egy kávé mellett beszéljük meg, miben tudunk segíteni.
Töltsd ki a kérdőívünket, hogy felvehessük veled a kapcsolatot.